Annonser & Priser

– ANNONSER & PRISER –

Vilka sajter och kategorier kan jag välja mellan?

Med AnnonsAlliansens smidiga annonseringstjänst kan du enkelt välja själv vilka tidningssajter och plattformar du vill synas. Vi representerar 190 av Sveriges tidningssajter, från stora till små och från norr till söder. Du kan synas lokalt eller via de rikstäckande sajterna inklusive exempelvis DN, Di, SvD, Expressen och Aftonbladet. Inom dessa väljer du även bland 9 olika kategorier, exempelvis Ekonomi, Kultur, Sport och Mat & Dryck.


Här finns hela listan med sajter!

Vilken typ av annonsering ska jag välja?

Vi använder två olika typer av upplägg och du väljer själv vilket du anser passar dig bäst. Oftast beror det på vilken typ av produkt eller tjänst du har och vilket erbjudande du annonserar. Du väljer mellan pris per tusen sidvisningar (CPM) eller pris per klick (CPC). Du får självklart löpande trafikrapporter veckovis och även efter avslutad kampanj, så att du enkelt kan utvärdera och finslipa din annonsering. Geostyrning ingår kostnadsfritt i alla våra annonspriser!


Se exempel på annonspaket och priser här!

AnnonsAlliansen Native (CPM) 

En Native-annons är redaktionellt utformad och påminner om en av sajtens vanliga artiklar. Besökaren blir då exponerad för din annons längre tid eftersom den ligger i anslutning till det redaktionella innehållet.


Prisexempel: 7 dagar annonsering med 25.000 sidvisn/dag  – totalt 175.000. Du betalar 25:- per tusen visningar,
TOTALT pris 4.375:-

AnnonsAlliansen Classic (CPC) 

Med en kostnad-per-klick-annons får du kvalitativ trafik eftersom du bara betalar när besökaren klickar på din annons, vilket innebär att själva visningen inte kostar något. Ett effektivt sätt att bygga varumärke med hög andel nya besökare.


Prisexempel: 7 dagar annonsering med 20 klick/dag – totalt 140 klick. Du betalar 25:- per klick,
TOTALT pris 3.500:-

AnnonsAlliansens Prisgaranti – Villkor

Vi erbjuder digitala kampanjer till lägsta pris som en viktig del av vår filosofi, därför har vi prisgaranti. Upplägget är enkelt: Hittar du samma annonsformat och sajter vi säljer till lägre pris hos ett annat medieföretag matchar vi inte bara det – vi ger dig ett lägre pris.


En förutsättning är att offerten är aktuell, äkta, inte ingår i en tillfällig kampanj samt att giltigt underlag finns. Vi behöver kunna verifiera att annonsformatet har exakt samma utförande, material och storlek osv. Giltigt underlag är t ex en aktuell offert eller direktlänk till annan hemsida där det lägre priset framgår, ett inklippt mejl gäller inte – originalmejlet krävs. Prisgarantin omfattar ej tidigare eller utgångna kampanjer och redan lagda ordrar. Välkommen med din beställning – till lägsta pris!

Färdigt annonsmaterial skickar du till: material@annonsalliansen.se

Vi behöver ditt material senast 3 arbetsdagar före kampanjstart, men gärna tidigare. Vi rekommenderar INTE logotyp eller text i bilden eftersom det är olika annonsformat på olika sajter och din bild kan komma att beskäras. 

Behöver du hjälp att skapa din annons?

Inga problem! Vi hjälper gärna till att ta fram ditt material mot en mindre kostnad (400-1200 kr) eller förmedlar kontakt till en reklambyrå vi samarbetar nära med.